Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020 07:07

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Α.Π.Θ.) ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.

Ενώπιου ενός πυκνού και εκλεκτού ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε προχθές (14 Φεβρουαρίου) στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Δ.Ε.Θ. , η εκδήλωση του συλλόγου αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), προς τιμή διακεκριμένων αποφοίτων και καθηγητών του Α.Π.Θ. , υπό την αιγίδα της πρυτανείας του Α.Π.Θ.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρύτανης του Α.Π.Θ., κ.Νικόλαος Παπαϊωάννου με εμπνευσμένη ομιλία και ακολούθως το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Α.Π.Θ. , κ.Παντελής Σαββίδης με αναφορά στην ίδρυση και πορεία του συλλόγου . Σειρά πήρε στο βήμα ο κ.Χρήστος Ζερεφός , ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ» , θέμα που απασχολεί σήμερα την παγκόσμια κοινωνία που απειλεί αισθητά το περιβάλλον με σοβαρές συνέπειες για το μέλλον του πλανήτη μας. Ακολούθησε σύντομη ομιλία του καθηγητή Α.Π.Θ. , κ.Κύρου Υάκινθου , ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη των ελληνικών UAV. Κλείνοντας η εκδήλωση με την ομιλία του κ.Πρόδρομου Εμφιετζόγλου , πολιτικού μηχανικού , του οποίου σημαντική είναι η συμμετοχή του σε κοινωνικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις. Έχει υιοθετήσει 24 παραμεθόρια χωριά , έχει ιδρύσει και χρηματοδοτήσει πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους , έχει συμβάλει στην προβολή της ελληνικής παιδείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό , έχει βοηθήσει στη κοινωνική εξέλιξη και ανάπτυξη των Ρομά και των Πομάκων και έχει συμβάλει στη διαφύλαξη κειμηλίων του Αγίου Όρους. Τον κ.Πρόδρομο Εμφιετζόγλου παρουσίασε ο συνεργάτης του επί πολλές δεκαετίες , μέλος του συλλόγου Αποφοίτων Α.Π.Θ. και πρόεδρος της Παγκοσμίου Αδελφότητας για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, κ.Λάκης Ιωαννίδης. Ο κ.Πρόδρομος Εμφιετζόγλου με το πάθος που τον διακρίνει για τα εθνικά μας θέματα, ανέπτυξε το θέμα για την ελληνική ΑΟΖ και αποκάλυψε ότι η ελληνική ΑΟΖ τριπλασιάζει την ελληνική επικράτεια και ότι με την νομιμοποίηση της μπορεί να αποφέρει οικονομικά οφέλη του 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ .Επίσης όσο αφορά τα θέματα εθνικής άμυνας και εξοπλισμού , πρότεινε οι ελληνικές κυβερνήσεις, στην προκειμένη περίπτωση η σημερινή κυβέρνηση, να χειριστεί με υπευθυνότητα τα θέματα των μισθών ,των συντάξεων και των παροχών, έτσι ώστε με την κατάλληλη διαχείριση να εξασφαλιστούν κεφάλαια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων , ώστε να είναι έτοιμη η Ελλάδα σε κάθε νέα πρόκληση της υπερεξοπλισμένης Τουρκίας . Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των τιμωμένων (κ.Χρήστος Ζερεφός , κ.Κύρος Υάκινθος ,κ.Πρόδρομος Εμφιετζόγλου) και η εκδήλωση έκλεισε με μικρή δεξίωση.