Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 08:24

Philoxenia-Hotelia 2017

Ως η μεγαλύτερη τουριστική διοργάνωση των Βαλκανίων εδραιώθηκε το εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia-Hotelia, που ολοκληρώθηκε στις 12 Νοεμβριου. Με δεδομένη τη σημαντική αύξηση τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών μεγεθών των δύο εκθέσεων, ο πρωταγωνιστικός τους ρόλος στην ευρύτερη περιοχή επιβεβαιώθηκε έμπρακτα.Το Επιμελητήριο ΕλληνοΡωσικών Σχέσεων ήταν αρωγός στην προσπάθεια προσέγγισης επιχειρηματικών επαφών , με δικό του stand στο οποίο Μέλη του Επιμελητηρίου δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για επιχειρηματικές  συναλλαγές .

Η συνολική επισκεψιμότητα στις δύο εκθέσεις αυξήθηκε κατά 46% έναντι της περσινής διοργάνωσης, με πάνω από 20.000 άτομα να περνούν τις πύλες τους, ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών σχεδόν διπλασιάστηκε, καθώς η αύξηση άγγιξε το 91%, ενώ οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες ήταν κατά 70% περισσότεροι.

Πάνω από 5.500 επιχειρηματικές συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μεταξύ εμπορικών επισκεπτών και εκθετών μέσα σε ένα μόλις τριήμερο, ανοίγοντας τον δρόμο για τη σύναψη συμφωνιών. Οι συνολικά 621 εκθέτες, οι 383 hosted buyers από 34 χώρες και τα περισσότερα από 20.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου που καλύφθηκαν συνέθεσαν το προφίλ των Philoxenia και Hotelia, που ήταν οι μεγαλύτερες της τελευταίας πενταετίας.

Εκ των Χορηγών του συνέδριου της Philoxenia ήταν η Μουζενίδης Τravel & Ellinair Group .