Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 11:07

Thessaloniki Summit 2017

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με την Συμεών Τσομώκος ΑΕ – Delphi Economic Forum, διοργάνωσαν την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου το 2ο Thessaloniki Summit 2017.

Στόχος του Thessaloniki Summit είναι η επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, μέσω πολιτικών για την έμπρακτη υποστήριξη της μεταποιητικής δραστηριότητας, για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας καθώς και η δημιουργία συνεργιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με Κυβερνήσεις, με Κεντρικές Τράπεζες και Επιχειρηματικούς Φορείς. Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργούνται οι προϋποθέσεις  να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας μας και ο τομέας των επενδύσεων και να τεθούν οι βάσεις για μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη οικονομική και βιομηχανική πολιτική.

Μήνυμα του εφετινού Summit είναι: «Ισχυρή και Ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο».

H 2η Σύνοδος της Θεσσαλονίκης τέλεσε  υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ενώ οι ομιλίες για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας μας, απο  τονΠρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, έλαβαν χώρα σε αντίστοιχα δείπνα.