Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 10:29

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών και τροφίμων, τα οποία προέρχονται από τις ΗΠΑ, τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Νορβηγία, την Ουκρανία, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την Ισλανδία και το Λιχτενστάιν και των οπ

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε την Τετάρτη (29 Ιουνίου) να παρατείνει την απαγόρευση των εισαγωγών τροφίμων από την ΕΕ από τον Αύγουστο μέχρι το τέλος του 2017, σε αντίποινα για τις κυρώσεις της ΕΕ λόγω του ρόλου της στην κρίση της Ουκρανίας.

Η ΕΕ επέβαλε οικονομικές κυρώσεις σε τομείς των τραπεζών, του πετρελαίου και άμυνας της Ρωσίας σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, και την υποστήριξή της στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας. Σε απάντηση, η Ρωσία απαγόρευσε έναν σημαντικό αριθμό προϊόντων τροφίμων της ΕΕ από την αγορά της.

Ως αποτέλεσμα, το εμπόριο μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ μειώθηκε κατά πάνω από 180 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ των ετών 2013 και πέρυσι. Μαζί με την επιβράδυνση της κινεζικής ζήτησης, το εμπάργκο της Ρωσίας έχει επιφέρει τεράστια πίεση στις ήδη εύθραυστες γεωργικές αγορές της ΕΕ.