Νέα

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής (ΕΟΕ) αρ.130 της 12ης Νοεμβρίου 2021 «Διαδικασία εισαγωγής στο τελωνειακό έδαφος της Ευρασιατικής Οικ. Ένωσης προϊόντων που υπόκεινται σε υποχρεωτική αξιολόγηση ως προς τη συμμόρφωση», ξεκινώντας από τις 30 Ιανουαρίου 2022, το φυσικό ή νομικό πρόσωπο (μεταφορέας, εκτελωνιστής, διανομέας κ.λπ.), που χρησιμοποιεί Δηλώσεις EAC, Πιστοποιητικά EAC, Κρατικά Πιστοποιητικά Μητρώου, πρέπει να διαθέτει αντίγραφα εγγράφων επικυρωμένα με τη σφραγίδα του Αιτούντος ή του Κατασκευαστή.

Επίσκεψη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Λακη Ιωαννίδη , τον Αντιπρόεδρο ,κ.Θεολόγο Λυμπεροπουλο και τους εκπροσώπους της Just-Tri Triathlon Club , Νικίτιν Ευγκένι , Μπορίσοβ Νικολάι και Κασσιτερίδης Αβραάμ σε συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη , κ.Βούλα Πατουλίδου με σκοπο το ενδεχόμενο διοργάνωσης αθλητικών αγώνων τριάθλου στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερους από 87.000 επισκέπτες κατόρθωσε να προσελκύσει η φετινή 85η ΔΕΘ, παρά το πρωτοφανές υγειονομικό πλαίσιο και τις δυσκολίες της περιόδου, δίνοντας ηχηρό μήνυμα επανεκκίνησης της εκθεσιακής δραστηριότητας.

Μεταξύ των επισκεπτών στο stand του Επιμελητήριου βρέθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Ζέρβας όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου , κ.Λάκη Ιωαννίδη

Εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν προκύψει λόγω Covid-19 ανακατατάξεις έχουν υπάρξει στο θέμα της υλοποίησης των Διεθνών Εμπορικών Εκθέσεων.Για την ενημέρωση των ελληνικών επιχειρήσεων καταρτίσαμε κατάλογο Εκθέσεων που οι διοργανωτές τους έχουν ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιηθούν είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά.Ακόμη όμως και για τις Εκθέσεις που θα γίνουν με φυσική παρουσία οι περιορισμοί στις μεταφορές ή στην είσοδο ξένων στη Ρωσική Ομοσπονδία καθιστούν δύσκολη αν όχι απαγορευτική την δυνατότητα επίσκεψής τους.Έτσι είναι αυτονόητο ότι όταν πρόκειται για εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά είναι ευκαιρία να τις «επισκεφθούν» χωρίς κόστος οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την ρωσική αγορά.

Διαδικτυακή Εκδήλωση ΣΗΜΑΝΣΗ EAC (σύστημα πιστοποίησης Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης) ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 - 11.00 μέχρι 13.00 ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΟΕ:ΡΩΣΙΑ –ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ –ΑΡΜΕΝΙΑ –ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ -ΚΙΡΓΙΖΙΑ.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η εκδοτική δραστηριότητα του Λάκη Ιωαννίδη , η οποία ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια όταν εξέδιδε την εφημερίδα «ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ» και το περιοδικό «ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙΡΟΙ» .

Ενώπιου ενός πυκνού και εκλεκτού ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε προχθές (14 Φεβρουαρίου) στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Δ.Ε.Θ. , η εκδήλωση του συλλόγου αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), προς τιμή διακεκριμένων αποφοίτων και καθηγητών του Α.Π.Θ. , υπό την αιγίδα της πρυτανείας του Α.Π.Θ.

Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο του ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης , ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ισραηλιτικής κοινότητας κ.David Saltiel , μεταξύ των εκπροσώπων των αρχών και των φορέων της Θεσσαλονίκης , από δεξιά ο βουλευτής κ.Σταύρος Καλαφάτης , ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ.Κωνσταντίνος Ζέρβας , η Πρόξενος του Καναδά στην Αθήνα, ο επίτιμος Πρόξενος του Καναδά στην Θεσσαλονίκη κ. Παντελής Πετμεζάς και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου , κ.Λάκης Ιωαννίδης.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας –Θράκης), κ.Θεόδωρος Καράογλου αποδίδει την τιμητική πλακέτα στον κ.Δημήτρη Σαμαρά

Tην Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019 στο Ξενοδοχείο Μakedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, η Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, κα. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου , παρουσίασε τις δράσεις που άπτονται της προωθούμενης καταχώρισης Ευρωπαϊκού συλλογικού σήματος για τα Μακεδονικά προϊόντα και υπηρεσίες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Το Επιμελητήριο Ελληνορωσικών Σχέσεων για συνεχή χρονιά συμμετείχε στην γιορτή του τουρισμού και ενημέρωσε εκθέτες και επισκέπτες για τις δράσεις του στον τομέα του τουρισμού. Η Philoxenia και Hotelia, προσέλκυσε 20.143 επισκέπτες, Αυξημένος κατά 19% ήταν ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών των δύο εκθέσεων.

ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων , κ.Λάκης Ιωαννίδης με τη κα. Χατζηδήμου, τον κ. Κυρίζογλου Πρόεδρο ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας,τον κ. Παπαϊωάννου Πρύτανη ΑΠΘ, την κα. Barlieva Δ/ντρια Κέντρου Ερευνών Κυρίλλου και Μεθοδίου της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, την κα. Δεληκάρη Γεν. Γραμμ. Διεθνούς Επιστημονικού Δικτύου Pax Byzantino-Slava,την κα. Ορφανίδου Πρόεδρο της Πολιτιστικής Υπηρεσίας Δήμου Λευκωσίας, την κα. Παπαδοπούλου Γεν. Γραμμ. ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και τον κ. Costantini Αντιδήμαρχο Ραβέννας ,από το διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» που διοργάνωσε η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στις 18 & 19 Οκτωβρίου παρουσία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου,στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου και στη Ροτόντα.

Συνάντηση με τον τ.Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων κατά την τελευταία του επίσκεψη του στην Ε.Μ.Σ. για τις γιορτές της πόλης (Αγ.Δημητρίου) και της εθνικής γιορτής της 28ης Οκτωβρίου .

Από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 πέντε επιχειρήσεις της Περιφέρειας Νοβοσιμπίρσκ (Ρωσία) και η Business Innovation LLC πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Ελλάδα. Τις πρώτες μέρες διοργανώθηκε συνάντηση με το Επιμελητήριο Ελληνορωσικών Σχέσεων, εξ ονόματος του οποίου μίλησε ο Πρόεδρος Θεόφιλος Λάκης Ιωαννίδης. Τα μέρη συζήτησαν τη συνεργασία των εταιρειών των δύο χωρών και τις πιθανές προοπτικές.

Η 84η ΔΕΘ, όπου Τιμώμενη Χώρα ήταν η Ινδία, μέτρησε πάνω από 1.600 εκθέτες έναντι 1.494 πέρυσι, αλλά και 18 διεθνείς συμμετοχές. Τις πύλες της 84ης ΔΕΘ πέρασαν 263.737 επισκέπτες. Το Επιμελητήριο Ελληνορωσικών Σχέσεων για συνεχή χρονιά ενίσχυσε με την παρουσία του τις ελληνορωσικές σχέσεις , ενημερώνοντας τους επισκέπτες για τις επιχειρηματικές δράσεις του . Η ΔΕΘ διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης).

Από την επίσκεψη του Προέδρου κ.Λάκη Ιωαννίδη στο Δημαρχείο Νάξου όπου συνάντησε τον Δήμαρχο , κ.Γιώργο Λιανό και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού , κ.Βαγγέλη Κατσαρά και συζητήθηκαν θέματα τουριστικής προβολής του νησιού της Νάξου στην Ρωσία.

Ενώπιου ενός πολυάριθμου και εκλεκτού ακροατηρίου από πανεπιστημιακούς , καθηγητές , πολιτικούς , επιστήμονες, διανοούμενους , συγγραφείς , δημοσιογράφους , Πρόξενους ξένων χωρών , πολιτικών , επιχειρηματιών , εκπροσώπων επιμελητηρίων και πολιτιστικών σωματείων της πόλης μας , εκπροσώπου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης , πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ η παρουσίαση του βιβλίου του κ.Λάκη Ιωαννίδη με θέμα «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ» στις 28 Ιουνίου 2019 .

Συνάντηση με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Ελπιδοφόρο , είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Λάκης Ιωαννίδης στην Θεσσαλονίκη , κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής , τα οποία γνωρίζει πολύ καλά ο κ.Λάκης Ιωαννίδης αφού διετέλεσε επί 40 χρόνια Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής φιλίας και συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια με τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, ο οποίος οργάνωσε τον ελληνισμό της Αμερικής και τον καθιέρωσε στην κοινωνία της Αμερικής .

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη, τη Πέμπτη 18 Απριλίου. Οι εργασίες καλυψαν μεγάλο εύρος των διμερών οικονομικών σχέσεων (εμπορικές σχέσεις, αγροτική ανάπτυξη, ενέργεια, μεταφορές, τουρισμός, παιδεία και έρευνα και τεχνολογία, τηλεπικοινωνίες, τεχνολογίες πληροφορικής, και επιχειρηματική συνεργασία κλπ). Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Θεόφιλος Λάκης Ιωαννίδης παραβρέθηκε στις εργασίες και συζήτησε για τις ελληνορωσικές σχέσεις με εκπροσώπους της ρωσικής και ελληνικής πλευράς.

Επίσκεψη στον πρόεδρο του ΟΛΘ κ.Σωτήρη Θεοφάνη, πραγματοποίησε ο Επικεφαλής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής (Ευρασιατική Ένωση),κ.Σεργκέι Σουχνό , με τον οποίο συζήτησαν για θέματα που αφορούν τον ΟΛΘ και τα Ρωσικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας αλλά και των λιμανιών της Ευρασιατικής Ένωσης. Τον κ. Σεργκέι Σουχνό συνόδευαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων, κ.Θεόφιλος Λάκης Ιωαννίδης και ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Επιχειρηματικότητας Ελλάδος-Ευρασιατικής Ένωσης , κ.Δημήτρης Σαμαράς. Παρούσα στη συνάντηση η εκπρόσωπος της Ευρασιατικής Ένωσης στην Αθήνα, κα.Ζωή Κυπριάνοβα.

Η παραγωγή ποιοτικών φρούτων και λαχανικών, υψηλής προστιθέμενης αξίας και η προώθηση της εξωστρέφειάς τους βρίσκονται στο επίκεντρο του 5ου Διεθνούς Εμπορικού Γεγονότος Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, Freskon, που συγκεντρώνει 215 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από 16 χώρες, έναντι 191 της προηγούμενης διοργάνωσης και φιλοξενεί 205 ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες (hosted buyers) από 35 χώρες.Η έκθεση για πρώτη φορά φέτος φιλοξένησε το Digital Greece Freskon Edition με 13 νεοφυείς επιχειρήσεις, ενώ μεγάλη συμμετοχή σημειώθηκε στο Διεθνές Συνέδριο Ροδακίνου, με τη συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Επιμελητήριο για συνεχή χρονιά φιλοξενήθηκε στην FRESKON και ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες και συμμετέχοντες για τις δράσεις του.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παραβρέθηκε για συνεχή χρονιά στο συνέδριο και φωτογραφήθηκε με τον κ.Βοτσαρίδη (INTERLIFE INSURANCE) τον κ.Παπαμιμίκο (RHETOR LAW FIRM) και την διοργανώτρια του συνεδρίου κ.Λεπίδου.Στα 8 χρόνια παρουσίας του, το ka-business.gr μετράει 14 πολυσυνέδρια «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ», 14 έντυπα περιοδικά «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ», πάνω από 150.000 άτομα της αγοράς και της ακαδημαϊκής επιχειρηματικότητας, σε όλο τον κόσμο, να έχουν παρακολουθήσει μέσω livestreaming τους 850 εισηγητές που πέρασαν από το βήμα και πάνω από 30.000 άτομα που έχουν παρακολουθήσει με τη φυσική τους παρουσία τα πολυσυνέδριά μας ενώ έχει βραβεύσει 98 μεγάλες εταιρίες της Ελλάδας και της Αμερικής.

Με αύξηση των ξένων εμπορικών επισκεπτών κατά 27% ολοκληρώθηκε το εκθεσιακό «δίδυμο» Detrop-Oenos, που επί ένα τριήμερο έφερε κοντά τους επαγγελματίες των τροφίμων και ποτών και ανέδειξε μέσα από πλήθος εκδηλώσεων τις γεύσεις και τη γαστρονομία της Ελλάδας. Detrop και Oenos συγκέντρωσαν 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από όλη την Ελλάδα και από από 25 άλλες χώρες.

«Χρυσή» χρονιά του ελληνικού τουρισμού, με νέο ρεκόρ αφίξεων που αγγίζει τα 33 εκατομμύρια διεθνείς επισκέπτες, χαρακτήρισε το 2018 η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, κατά τα εγκαίνια των Philoxenia και Hotelia. Όπως ανέφερε, από το 2015 μέχρι το 2018 ο τουρισμός αυξήθηκε πάνω από 35%, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 9 εκατομμύρια επιπλέον τουρίστες σε απόλυτα νούμερα.Το Επιμελητήριο ΕλληνοΡωσικών Σχέσεων συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία και στη φετινή έκθεση τουρισμού και είχε πολλές συναντήσεις με φορείς του τουρισμού , προωθώντας τον κλάδο του Τουρισμού προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Θεόφιλος Λάκης Ιωαννίδης σε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.Αναστάσιο , κατά την παραμονή του στην Θεσσαλονίκη στις 18 Οκτωβρίου 2018 , όπου του επιδόθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο , το χρυσό μετάλλιο του Αριστοτέλη , η ανώτερη τιμητική διάκριση του Α.Π.Θ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Θεόφιλος Λάκης Ιωαννίδης παρέστηκε στις εκδηλώσεις της 8ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τον «Τουρισμό στο Δρόμο του Μεταξιού» που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από 10 εως 12 Οκτωβρίου 2018. Μεταξύ των παρόντων η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά ,ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Παρευξείνια Τράπεζα κ.Μίχαλης Χρηστίδης , η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κα Βούλα Πατουλίδου , ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού κ.Αλέξανδρος Θάνος .

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ελληνορωσικών Σχέσεων κ.Θεόφιλος Λάκης Ιωαννίδης σε αναμνηστική φωτογραφία στο stand του Επιμελητηρίου , με τον Πρόεδρο του Ελληνοπολωνικού Επιμελητηρίου κ.Κύρο Λαζαρίδη , τον Πρόεδρο του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου Β.Ελλάδος κ.Χρήστο Καζαντζή , τον Επίτιμο Πρόξενο του Λουξεμβούργου κ.Ιωάννη Βεργίνη και τις εκπροσώπους της Πρεσβείας της Ταιβάν στην Ελλάδα κα. Μαρία Μυλωνά και κα.Μάγδα Θεοδωρούδα .

Από την εκδήλωση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β.Ελλάδος στις 21 Ιουνίου 2018, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Λάκης Ιωαννίδης με τον κεντρικό ομιλητή του summit, αρχηγό της Ν.Δ., κ.Κυριάκο Μητσοτάκη , τον επιχειρηματία κ.Κώστα Καλαμίδα και μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΒΕ.

Από την εκδήλωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Enterprise Greece και της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα (4-5 Ιουνίου 2018) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης , με συμμετέχοντες πλήθος επιχειρηματιών από Ελλάδα και Ρωσία. Στις B2B συναντήσεις που ακολούθησαν παραβρέθηκαν μέλη του Επιμελητηρίου. Ο Πρόεδρος κ.Θεόφιλος Ιωαννίδης είχε συναντήσεις με Έλληνες και Ρώσους επιχειρηματίες και συζήτησε με τον εμπορικό ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Μόσχα κ.Αθανάσιο Καραπέτσα .

Στην γιορτή της Ημέρας της Ρωσίας που οργάνωσε το Προξενείο της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη στις 11 Ιουνίου 2018 (παραμονή  Ημέρας της Ρωσίας) , παρέστηκαν ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου κ.Θεόφιλος Λάκης Ιωαννίδης με τον Πρόξενο της Ρωσίας κ.Αλεξάντρ Στσερμπακόβ , την Υπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα.Μαρία Κόλλια Τσαρουχά , τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.Γιάννη Μπουτάρη και τον Γεν.Πρόξενο της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη κ.Οκάν.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Λάκης Ιωαννίδης , με τον πρόεδρο του ΟΛΘ κ.Σωτήρη Θεοφάνη , την Αντιπρόεδρο του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου κα.Μαρία Βοζίκη , τον διευθυντή του ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ.Νίκο Τσαβδάρογλου και τον εκπρόσωπο του ελληνοιταλικού επιμελητηρίου, στο συνέδριο για τον Τουρισμό που οργάνωσαν τα διμερή επιμελητήρια (Ελληνοαμερικανικό , Ελληνοβρετανικό, Ελληνογερμανικό , Ελληνογαλλικό, Ελληνοιταλικό) στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ (10-05-2018).

Από το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ 11-12 Μαΐου 2018. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου,κ.Λάκης Ιωαννίδης παρέστηκε μαζί με τον Πρόεδρο του Ελληνοτουρκικού και Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτη Κούτσικο , τον διοργανωτή του συνεδρίου κ.Γιώργο Τριανταφύλλου , τον εκπρόσωπο του συνδέσμου ετικετοποίας Τουρκίας κ.Αιντίν Οκάι και τον Πρόεδρο του Ελληνοπολωνικού Επιμελητηρίου κ.Κύρο Λαζαρίδη.

Κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Θεόφιλο Ιωαννίδη στην εκδήλωση του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη στον Ρωσικό τομέα του Συμμαχικού Κοιμητηρίου "Ζέιτενλικ" με αφορμή την 73η επέτειο της Μεγάλης Νίκης επί του φασισμού στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σημείο αναφοράς για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα και στην Ν.Α. Ευρώπη αποτέλεσε η έκθεση Freskon στην 4η διοργάνωση της, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 26-28 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.Η έκθεση κατέγραψε αύξηση της συνολικής επισκεψιμότητας κατά 8,5%, σε σχέση με την περσινή διοργάνωση, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός της ανόδου κατά 22,23% των εμπορικών επισκεπτών, οι οποίοι πέρασαν τις πύλες της Freskon.

22 Απριλίου 2018 – ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Λάκης Ιωαννίδης με τον Πρόεδρο της Αρμένικης κοινότητας, κ.Αμπραχαμιάν , τον Αντιδήμαρχο Ωραιοκάστρου ,κ.Αταμιάν και τον κ.Δογραματζιάν , τιμώντας την μνήμη της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους . Μεταξύ άλλων παρέστηκε και ο Πρόξενος της Ρωσίας κ.Αλεξάντρ Στσερμπακόβ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεόφιλος Λάκης Ιωαννίδης παρευρέθηκε  στα εγκαίνια της έκθεσης μαζί με την υπουργό κα. Όλγα Γεροβασίλη , τον Πρόεδρο της ΔΕΘ κ. Τάσο Τζήκα , τον Διευθυντή της Artexpo  κ.Παντελή Τσάτση , τον καλλιτέχνη κ.Τσόκλη , τον Πρόεδρο του Αττικό Μετρό κ.Γιάννη Μυλόπουλο , τον κ.Ανατολίτη ,εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρ.Μακεδονίας και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης κα.Χρυσίδου .

Στην δεξίωση παρέστηκαν ο Γεν.Πρόξενος της Ρωσίας κ.Αλεξάντρ Στσερμπακόβ και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ΕλληνοΡωσικών Σχέσεων κ.Θεόφιλος Λάκης Ιωαννίδης μαζι με τους Sinisa Pavic (Γενικός Πρόξενος της Σερβίας), Συμεών Τσομώκο (Πρόεδρος του ΕλληνοΣερβικού Επιμελητηρίου Ν.Ελλάδος) , Κώστα Γεωργάκο (Πρόεδρος του ΕλληνοΣερβικού Επιμελητηρίου Β.Ελλάδος ), Bane Prelievic ( Γεν.Γραμματέας του ΕλληνοΣερβικού Επιμελητηρίου Β.Ελλάδος ) , Λευτέρη Γεωργιάδη  (Αντιπρόεδρος ), Θεόδωρο Τριανταφυλλίδη (Coordinator), Αικατερίνη Καψάλη ( Προξενείο Σερβίας) και πολλούς άλλους επισήμους .

 

Ως η μεγαλύτερη τουριστική διοργάνωση των Βαλκανίων εδραιώθηκε το εκθεσιακό «δίδυμο» Philoxenia-Hotelia, που ολοκληρώθηκε στις 12 Νοεμβριου. Με δεδομένη τη σημαντική αύξηση τόσο των ποσοτικών όσο και των ποιοτικών μεγεθών των δύο εκθέσεων, ο πρωταγωνιστικός τους ρόλος στην ευρύτερη περιοχή επιβεβαιώθηκε έμπρακτα.Το Επιμελητήριο ΕλληνοΡωσικών Σχέσεων ήταν αρωγός στην προσπάθεια προσέγγισης επιχειρηματικών επαφών , με δικό του stand στο οποίο Μέλη του Επιμελητηρίου δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για επιχειρηματικές  συναλλαγές .

Με περισσότερους από 2.000 συνέδρους και 13.800 αναγνώστες του ka-business.gr σε όλο τον κόσμο, που παρακολούθησαν μέσω livestreaming στο web tv του ka-business.gr, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13 ου πολυσυνεδρίου «ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ». 

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με την Συμεών Τσομώκος ΑΕ – Delphi Economic Forum, διοργάνωσαν την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου το 2ο Thessaloniki Summit 2017.

Στόχος του Thessaloniki Summit είναι η επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, μέσω πολιτικών για την έμπρακτη υποστήριξη της μεταποιητικής δραστηριότητας, για την ενίσχυση της αγοράς εργασίας καθώς και η δημιουργία συνεργιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με Κυβερνήσεις, με Κεντρικές Τράπεζες και Επιχειρηματικούς Φορείς. Μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία δημιουργούνται οι προϋποθέσεις  να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας μας και ο τομέας των επενδύσεων και να τεθούν οι βάσεις για μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη οικονομική και βιομηχανική πολιτική.

Με στόχο τη μελέτη και διδασκαλία της ρωσικής γλώσσας και ιστορίας, αλλά και την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνορωσικών πολιτισμικών δεσμών, ξεκινά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) η λειτουργία της Επώνυμης Έδρας Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού. Η έδρα ιδρύθηκε στο πλαίσιο συμφώνου συνεργασίας του ΑΠΘ με το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Ιβάν Σαββίδης», που υπογράφηκε πέρσι με αφορμή το αφιερωματικό έτος Ελλάδας - Ρωσίας.

Στην πρόσφατη έρευνα της Μονάδας Ερευνών Κοινής Γνώμης του ΠΑΜΑΚ η ελληνική κοινωνία εμφανίζεται ιδιαίτερα θετική έναντι της Ρωσίας (57,5% θετικές γνώμες). Ακόμη περισσότερες είναι οι θετικές απόψεις για τον πρόεδρο Πούτιν καθώς το 67% των ερωτώμενων έχουν θετική γνώμη γι’ αυτόν. Υπερέχει σημαντικά τόσο της καγκελαρίου Μέρκελ (56% αρνητικές απόψεις) όσο και του προέδρου Τραμπ (73% αρνητικές γνώμες).

Έκθεση με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Οκτωβριανή Επανάσταση

Η έκθεση Revolution in Art παρακολουθεί την ανάπτυξη των εικαστικών τεχνών στη Ρωσία μέσα από το έργο ρηξικέλευθων καλλιτεχνών, ομάδων και κινημάτων στο διάστημα από το 1900 έως το 1923, παράλληλα με τις ιστορικές εξελίξεις. 

Εμβληματικά έργα τέχνης από το χώρο των εικαστικών, της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου, και πλούσιο φωτογραφικό υλικό - ντοκουμέντα της εποχής, ζωντανεύουν στο χώρο μέσα από 20 βίντεο-προβολές μεγάλων διαστάσεων, βάζοντας το θεατή στο κέντρο της ιστορίας. Έργα δημιουργών όπως ο Μαλέβιτς, ο Μαγιακόφσκι και ο Αϊζενστάιν, ζωντανεύουν πλάι σε φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή στη Ρωσία της περιόδου - από την Αυλή του Τσάρου μέχρι τα χωράφια των αγροτών. Οι πολιτικές εξελίξεις και οι εξελίξεις στο χώρο της τέχνης παρουσιάζονται παράλληλα, σε μια αφήγηση που ξεκινά από τις συνθήκες που οδήγησαν στην Επανάσταση και καταλήγει στα επακόλουθά της.

 Ελληνο-ευρασιατικό Φόρουμ της 82ης Δ.Ε.Θ. «Μια νέα γέφυρα συνεργασίας και ανάπτυξης»

Πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 στο Βελλίδειο συνεδριακό Κέντρο το Forum με θέμα . «Μια νέα γέφυρα συνεργασίας και ανάπτυξης» με την συμμετοχή  διακεκριμένων προσωπικοτήτων από Ελλάδα , Ρωσία , Καζακστάν , Αρμενία , Λευκορωσία , Κιργιζία.

Είναι βαθειά η ικανοποίηση μας που συμβάλαμε κι εμείς με το λιθαράκι μας σ'αυτό το μεγάλο εγχείρημα, καθώς διοργανώσαμε το 2016 την πρώτη ημερίδα με θέμα τη γνωριμία με την Ευρασιατική Ένωση. Έκτοτε ωρίμασε η σκέψη για κάτι πιο σημαντικό , πιο οργανωμένο και έτσι με το ενδιαφέρον  του Υφυπουργού Ανάπτυξης κου Στέργιου Πιτσιόρλα, φθάσαμε σήμερα σ’ ένα Φόρουμ, με συνειδητή παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου των χωρών της Ευρασιατικής  Ένωσης στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί και η επίσκεψη του Πρεσβευτού του Καζακστάν  κου Αλεξέι Βολκόβ στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν προσκλήσεως μας και είχαμε συζητήσει τότε για την  προοπτική αυτής της συνεργασίας, αφού το Καζακστάν έχει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία της Ένωσης.

Με  35 Έλληνες παραγωγούς, επιχειρήσεις τροφίμων, ποτών και εκλεκτών παραδοσιακών προϊόντων εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα στη διεθνή Έκθεση  WorldFoodMoscow η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως και 14 Σεπτεμβρίου, στη Μόσχα.

Υπό την αιγίδα του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελληνο-Ρωσικών Σχέσεων η εταιρεία GREEK EXPORTS διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ένα ενιαίο περίπτερο με την ονομασία «ГРЕЧЕСКИЙ ЭКСПОРТ» πλαισιωμένο από μια μεγάλη ποικιλία ελληνικών προϊόντων.

 «Γεύση και Άρωμα Ελλάδας» – για πρώτη φορά εμπορικοί επισκέπτες και ρωσικό κοινό είχαν την ευκαιρία να δουν συγκεντρωμένα σε ένα περίπτερο βραβευμένα διεθνώς ελληνικά προϊόντα, να δοκιμάσουν προσωπικά την αυθεντικότητα των γαστρονομικών μας γεύσεων μέσα από μια φιλική ατμόσφαιρα και κάτω από τους ήχους ελληνικής μουσικής.

Το βίντεο του ΕΟΤ «Greece- Α 365-DayDestination» ψηφίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως το «καλύτερο βίντεο στην Ευρώπη» για το 2017.

https://youtu.be/C1WD79vnUR4

Από την εκδήλωση που έγινε στις 26 Ιουλίου 2017 από τις “131 μεγάλες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας”  στο Ξενοδοχείο ΜΕΤ. Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Θεόφιλος Ιωαννίδης  με τον Πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής κ.Νίκο Φιλίππου , την Αντιπρόεδρο κα.Έλλυ Νικολαίδου και τον κ.Κώστα Γιούτικα Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η θεματολογία της Ειδικής Δίγλωσσης Έκδοσης «Discover Greek Logistics», που ετοιμάζει το Supply Chain & Logistics και η o.mind Creatives. Τα ελληνικά Success Stories, θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό, αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές της οικονομίας & των ελληνικών logistics.

Εμπορικές επιχειρήσεις που ξεχώρισαν στηριζόμενες στο τμήμα Εφοδιαστικής & Logistics, αυτόνομα εταιρείες του χώρου των 3PL που πρωτοπορούν, θα δώσουν το στίγμα τους μέσα από την πολυσέλιδη, δίγλωσση έκδοση, προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προστιθέμενη αξία του κλάδου μας.

Η έκδοση που θα κυκλοφορήσει σε περισσότερα από 8.000 αντίτυπα, θα διανεμηθεί στην έκθεση Transport & Logistics 2017 στο Μόναχο της Γερμανίας και παράλληλα θα αποσταλεί σε μεγάλες επιχειρήσεις σε χώρες-στόχους της Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Β. Αφρικής & της Ασίας.

Για 15η συνεχή χρονιά, η DIRECTION και το περιοδικό RETAILBUSINESS διοργανώσαν τα RETAILBUSINESS AWARDS, τα Βραβεία που ξεκίνησαν το 2002 και αποτελούν πλέον τον μεγαλύτερο θεσμό του Ελληνικού Λιανικού Εμπορίου και της Βιομηχανίας.

Το βραβείο για το Retailer Manager of the year 2016 απονεμήθηκε στον Ιωάννη Μασούτη Δ/νων Σύμβουλο της ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.

Τα RETAILBUSINESS AWARDS τελούν κάθε χρόνο υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).Αξίζει να σημειωθεί πως, την Τελετή Απονομής των Βραβείων στην οποία απονέμονται τα κορυφαία Βραβεία Retailer της Χρονιάς και Retail Manager, τιμούν κάθε χρόνο με τη συμμετοχή τους, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, καθώς και περισσότεροι από 850 καλεσμένοι μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ανώτατα και ανώτερα στελέχη των μεγαλύτερων λιανεμπορικών επιχειρήσεων και των σημαντικότερων βιομηχανιών της χώρας.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ κ.ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ  ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΗΜΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΛΜΠΙΝΑ ΑΚΡΙΤΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ, ΡΩΣΙΚΗ ΨΥΧΗ»

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΡΩΣΙΑΣ

ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΣΑΝ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κ.Alexander Petrovich Shcherbakov  , ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ και ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ .

Προσκεκλημένος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ΕλληνοΡωσικών Σχέσεων και του Επιμελητηρίου Ελλάδος – Καζακστάν , επισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη ο Πρέσβης του Καζακστάν κ.Αλεξέι Βολκόβ συνοδευόμενος από τον οικονομικό σύμβουλο της Πρεσβείας κ.Αρσέν Αμπντίλντιν.

Ο κ.Βολκόβ επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.Γιάννη Μπουτάρη , το αρχαιολογικό μουσείο και προσκύνησε τον Άγιο Δημήτριο . Το βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσαν τα εν λόγο επιμελητήρια.

Τον Πρέσβη του Καζακστάν προσφώνησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ΕλληνοΡωσικών Σχέσεων κ.Θεόφιλος Ιωαννίδη και ο κ.Γιάννης Μασούτης του Επιμελητηρίου Ελλάδος-Καζακστάν όπου του απέδωσαν τιμητική πλακέτα.

Ο Πρέσβης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πόλη της Θεσσαλονίκης , την οποία σημειωτέον επισκέπτεται για πρώτη φορά και διαβεβαίωσε για την στενή συνεργασία στις Επιχειρηματικές σχέσεις των δυο χωρών .

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Philoxenia 2016 στην ΔΕΘ HELEXPO με παρουσία του Επιμελητηρίου ΕλληνοΡωσικών Σχέσεων . Υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους εκθέτες . Οι εμπορικοί αγοραστές μόνο από το εξωτερικό κατέγραψαν άνοδο κατά 39% στη Philoxenia και κατά 78% στη Ηotelia.

Η Philoxenia υποδέχθηκε και 107 ξένους προσκεκλημένους εμπορικούς επισκέπτες από 32 χώρες, οι οποίοι πραγματοποίησαν πάνω από 3.000 προγραμματισμένα «ραντεβού» με εκθέτες.

Οι εκθέτες της Philoxenia ανήλθαν σε 351 έναντι 232 της περσινής διοργάνωσης (από Σερβία, Τουρκία, Βουλγαρία, Τυνησία, Αίγυπτο, Αλβανία, Φιλιππίνες, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, πΓΔΜ, Ινδονησία, Κύπρο, Τσεχία και Σλοβακία), ενώ ο εκθεσιακός χώρος που καλύφθηκε ήταν κατά 25% μεγαλύτερος. Η έκθεση Hotelia συγκέντρωσε 157 εκθέτες έναντι 141 πέρυσι, ενώ ο αριθμός των εκθετών στη φετινή Polis ανήλθε στους 64 από 36 στην αντίστοιχη έκθεση το 2013.Το Επιμελητήριο ΕλληνοΡωσικών Σχέσεων είχε καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή με την προώθηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας .

Με σύνθημα την επιτάχυνση της ανάπτυξης και της προόδου στη χώρα και ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Συμεών Τσομώκος ΑΕ διοργανώσε την 1η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki Summit 2016), από 12-14 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο HYΑTT Regency στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Η έκθεση εγκαινιάστηκε από τον Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης κ. Γκεόργκι Πολτάβτσενκο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη , την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 14:00. Μεταξύ των παρευρισκομένων προσκεκλημένων από την Αγία Πετρούπολη παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολος Τζιτζικώστας , ο Πρόξενος της Ρωσίας κ.Αλεξέι Ποπόβ , ο επιχειρηματίας και Επίτιμος Πρόξενος Λευκορωσίας κ.Μπόρις Μουζενίδης , ο σύμβουλος του Κυβερνήτη Αγίας Πετρούπολης κ.Κωνσταντίνος Καπαγερίδης , ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ.Αλέξανδρος Θάνος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ΕλληνοΡωσικών Σχέσεων κ.Θεόφιλος Λάκης Ιωαννίδης.

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε την Τετάρτη (29 Ιουνίου) να παρατείνει την απαγόρευση των εισαγωγών τροφίμων από την ΕΕ από τον Αύγουστο μέχρι το τέλος του 2017, σε αντίποινα για τις κυρώσεις της ΕΕ λόγω του ρόλου της στην κρίση της Ουκρανίας.

Η ΕΕ επέβαλε οικονομικές κυρώσεις σε τομείς των τραπεζών, του πετρελαίου και άμυνας της Ρωσίας σχετικά με την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, και την υποστήριξή της στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας. Σε απάντηση, η Ρωσία απαγόρευσε έναν σημαντικό αριθμό προϊόντων τροφίμων της ΕΕ από την αγορά της.

Ως αποτέλεσμα, το εμπόριο μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ μειώθηκε κατά πάνω από 180 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ των ετών 2013 και πέρυσι. Μαζί με την επιβράδυνση της κινεζικής ζήτησης, το εμπάργκο της Ρωσίας έχει επιφέρει τεράστια πίεση στις ήδη εύθραυστες γεωργικές αγορές της ΕΕ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 81 ης ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Ανάλυση της αγοράς ελαιολάδου στη Ρωσία και στατιστιστικά στοιχεία

Ανάλυση της Αγοράς Φαρμακευτικών προιόντων στη Ρωσία και στατιστικά στοιχεία

Ανάλυση της αγοράς Φυσικών  Πετρωμάτων και στατιστικά στοιχεία για την αγορά της Ρωσίας

H βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι οι υψηλές τιμές που καταγράφονται και η έλλειψη καλής ποιότητας οίνων μεσαίας τιμής.

Ροδάκινα, Φράουλες, Ακτινίδια, Κεράσια, Βερίκοκα, Αγγούρια, Μανταρίνια, Λαβράκια, Σπαρίδες.

ΑΠΟΦΑΣΗ Ρώσου Πρωθυπουργού № 625/25.06.2015 για την τροποποίηση της Απόφασης της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας № 778/07.08.2014