Β ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του Β' διεθνούς συνεδρίου με θέμα «ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ» που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κέντρο Ελληνορωσικών Σχέσεων, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν 45 διακεκριμένες προσωπικότητες του επιστημονικού, του επιχειρηματικού χώρου και τουριστικού, αγροδιατροφικού τομέα, όπου ανέπτυξαν με ομιλίες τους και εισηγήθηκαν προτάσεις για την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο φίλων λαών.

Ο πρόεδρος κ. Λάκης Ιωαννίδης κάλεσε στο βήμα για το άνοιγμα τον εργασιών τον Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτριο Μάρδα όπου με την ομιλία του προέτρεψε τους επιχειρηματίες στη δημιουργία Ελληνορωσικών επιχειρήσεων ώστε με τον τρόπο αυτό να δοθεί λύση για το εμπάργκο των Ελληνικών αγροτικών προϊόντων, στη συνέχεια ο Γεν. Πρόξενος της Ρωσίας κ. Αλεξέϊ Ποπόβ εντυπωσίασε με τις προτάσεις του τους συνέδρους. Ο Υφυπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης έστειλε μήνυμα για την αγροτική πολιτική, η Υφυπουργός εσωτερικών και διοικητικής ανασυγκρότησης κα.Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά τόνισε την σπουδαιότητα της Μακεδονικής και Θρακικής γεωθερμίας η οποία έχει την δυνατότητα να αναπτυχθούν νέες καλλιέργειες. Η εκπρόσωπος του ΕΟΤ κ. Λυδία Κουρεμένου υπογράμμισε την προσφορά του τουρισμού στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας. Ο πρόεδρος του ΟΛΘ κ. Κώστας Μέλιος τόνισε με έμφαση τον σπουδαίο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην Βαλκανική χώρα. Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κα.Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε στα Ευρωπαϊκά προγράμματα και το ΕΣΠΑ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Διεθνής Εκθέσεως Θεσσαλονίκης HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο τις εταιρίας για τον τουρισμό και την προβολή της χώρας μας.

Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους των Επιμελητηρίων Ελλάδος ο αντιπρόεδρος κ.Παύλος Τονικίδης, όπως επίσης ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ.Παναγιώτης Παπαδόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης, επίσης απηύθυναν χαιρετισμούς ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής – Υπεύθυνος Τουρισμού για την κεντρική Μακεδονία κ. Γιάννης Γεώργος και ο πρόεδρος του Επμελητηρίου Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης. Ουσιαστική και η συμβολή της βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου, του εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Σταύρου  Καλαφάτη, της Ευρωβουλευτού κ. Μαρίας Σπυράκη, του Βουλευτή της ΑΝΕΛ κ. Γεώργιου Λαζαρίδη και του εκπροσώπου της Ενώσεως Κεντρώων κ. Άρη Φωκά.

Ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες οι πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των καθηγητών Πανεπιστημίου κ. Αθανασίου Τσαυτάρη, ο οποίος είχε διατελέσει και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, του καθηγητή Πανεπιστημίου Θεοδώρου Δαρδαβέση, του καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Κώστα Χρήστου αντιπροέδρου εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, του καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Αντωνίου Σαλμανίδη, του καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Κώστα Κουσκούση προέδρου Ιαματικών πηγών Ελλάδος, της κας.Κελαΐδη Μπότσογλου, του καθηγητού και τ. προέδρου ΟΓΑ και Αγροτικής Τραπέζης κ.Ξενοφώντα Βεργίνη, της δημοσιογράφου – διευθύντριας της εφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Βόρεια Ελλάδα κας. Μαρίας Παναγιώτου, τον επιχειρηματιών κ. Νικολάου Παπαποστόλου, Δημήτρη Σαμαρά, Γρηγόρη Σαραφιανου προέδρου κλινικαρχών Ελλάδος, του Χρήστου Βιρβίλη προέδρου των κέντρων αποκαταστάσεων ασθενών Ελλάδος, του στρατηγού κ. Ιωάννου Ζούκα που αναφέρθηκε στην γεωπολιτικής θέση Ρωσίας και Ελλάδος, του προέδρου γουνοποιών Καστοριάς κ.Γιάννη Κορετζίδη, του δικηγόρου – τ. προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Γαρούφα, του κ. Κώστα Ιωαννίδη γενικού διευθυντού του ξενοδοχειακού συγκροτήματος POMMEGRANANDE στην Χαλκιδική, της διευθύντριας της εταιρίας OLIVEHELLAS κας. Καμίλιας Μποροτζίεβα, επίσης τολμηρές προτάσεις έκαναν οι επιχειρηματίες κ. Γιάννης Λουκάς, κ. Δημήτρης Βελεμής, κ. Ηλίας Αθανασιάδης, εκπρόσωπος των ενώσεων συνεταιρισμών Νομού Πέλλης κ. Μάκης Αμπεριάδης. Από Ρωσικής πλευράς μίλησε η Γενική διευθύντρια της μεγαλύτερης Ρωσικής εταιρίας Τουρισμού INTOURIST κ. Νίνα Αλτίνοβα. Επίσης η κ. Αφροδίτη Μπάλοβα, ο εκπρόσωπος διαφημιστικών εταιριών κ. Νικίτα Ουγκούροβ, ο επιχειρηματίας κ. Αντρέϊ Σίρτσιν, ο κ. Βαλερύ Ουσούποβ, οι εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου της Βολογκντα κ. Νικολαϊ Βλατιμποσκού και Μαρία Μαρίνοβα.

Το συνέδριο έκλεισε με ομιλίες της κ. Αγγελικής Νταλιάνη πρόεδρος των Ασφαλιστικών εταιριών και με τις ομιλίες των κ.κ. Δημήτρου Νικάκη, Μαραντζίδη Δικηγόρου και Νίκου Γιαννουλίδη που αναφέρθηκαν στις θρησκευτικές και ιστορικές σχέσεις των δύο λαών.

 

Κάντε κλικ στο .pdf αρχείο για περισσότερα

Περιεχόμενο Συνεδρίου σε .pdf

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελληνορωσικών Σχέσεων

Ακολουθήστε μας