Δεξίωση για την Εθνική εορτή της Ρωσίας την 11η Ιουνίου

Το Ρωσικό Προξενείο της θεσσαλονίκης τίμησε Ελληνες με προσφορά στις Ελληνορωσικές σχέσεις κατά την διάρκεια δεξιώσεως για την Εθνική εορτή της Ρωσίας της 11ης Ιουνίου.

Με μεγάλη εντυπωσιακή εκδήλωση το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη , τίμησε την Εθνική εορτή της Ρωσίας 11ης Ιουνίου , σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εμπνευσμένη ομιλία του Γενικού προξένου κ.Αλεξέι Ποπόβ , μεγάλου φιλέλληνα , ο όποιος αναφέρθηκε στις ιστορικές σχέσεις των δυο λαών και στην Εθνική εορτή των Ρώσων .

Ακολούθως ο Γεν.Πρόξενος τίμησε Έλληνες με μεγάλη προσφορά στις ΕλληνοΡωσικές σχέσεις . Πρώτος τιμήθηκε ο κ.Θεόφιλος Λάκης Ιωαννίδης , Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου ΕλληνοΡωσικών Σχέσεων , ακολούθησε τιμητική διάκριση στον κ.Πορτοκάλη , στην κυρία Ναταλία Σουπονίτσκαια , στον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ.Παρασκευά Πατσουρίδη και στον πρόεδρο των Ρώσων μεταναστών στην Β.Ελλάδα.

Ακολούθησε προβολή ταινίας μικρού μήκους με ιστορικές στιγμές της Ρωσίας και η βραδιά έκλεισε με δεξίωση με παραδοσιακά ρωσικά εδέσματα.
Παρέστησαν οι Αρχές της Θεσσαλονίκης , ο Δήμαρχος κ.Μπουτάρης , η Αντιπεριφερειαρχής Κεντρικής Μακεδονίας κυρία Πατουλίδου , εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.Άνθιμου , ο Μητροπολίτης Λαγκαδά , ο πρύτανης του Α.Π.Θ. , εκπρόσωποι του Προξενικού Σώματος , καθηγητές Πανεπιστημίου , επιχειρηματίες και μέλη της Ρωσικής Παροικίας στην Θεσσαλονίκη.

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελληνορωσικών Σχέσεων

Ακολουθήστε μας