ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΓΕΝ.ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κου ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΣΤΣΕΡΜΠΑΚΟΒ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση για τις ΕλληνοΡωσικές σχέσεις που οργάνωσε το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο ΕλληνοΡωσικών Σχέσεων στις 20 Νοέμβριου στο Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο στην ΔΕΘ.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε επ‘ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων  του , ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη κ.Αλεξάντρ Στσερμπακόβ , παρουσία ενός πολυπληθούς ακροατηρίου του Επιχειρηματικού κόσμου της Βορείου Ελλάδος αλλά και ανθρώπων της επιστήμης , της τέχνης ,του προξενικού σώματος της Θεσσαλονίκης ,καθώς και άλλων φορέων της πόλης .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Υπουργού κας Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά ( Υφυπουργού Εσωτερικών) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κα. Βούλα Τεκτονίδου ( Γεν.Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών ) και ο κ.Παπανδρέου (Σύμβουλος Πρεσβείας Α’) παρευρεθήκαν στην τιμητική εκδήλωση, από πλευράς της κυβέρνησης .

Την έναρξη της εκδήλωσης ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Θεόφιλος Λάκης Ιωαννίδης , ο οποίος αναφέρθηκε στην πορεία του Επιμελητηρίου και τους προσεχείς στόχους των ΕλληνοΡωσικών σχέσεων.

Ο Πρόξενος της Ρωσίας κ.Αλεξάντρ Στσερμπακόβ , ευχαρίστησε τον κ.Ιωαννίδη για την προσφορά του στην ανάπτυξη των ΕλληνοΡωσικών σχέσεων και τόνισε ότι η Ρωσία παρόλες τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης , προσπαθεί να κρατήσει τις επιχειρηματικές και πολιτικές σχέσεις σε επίπεδο καλής συνεργασίας.

Ακολούθησε η τιμητική απονομή στον Ρώσο Πρόξενο , από τον Αντιπρόεδρο κ.Δημήτρη Σαμαρά , ο οποίος έκανε εκτεταμένη αναφορά στην προσωπικότητα του διακεκριμένου διπλωμάτη και νυν Προξένου κου Αλεξάντρ Στσερμπακόβ.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Ιωαννίδης επέδωσε τιμητική πλακέτα στον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ.Περικλή Μήτκα για την μεγάλη του προσφορά  στην ίδρυση τμήματος Ρωσικής λογοτεχνίας και γλώσσας στο ΑΠΘ , αλλά και για την παροχή υποτροφιών σε 600 μέχρι σήμερα φοιτητές στο ΑΠΘ.

Σειρά έλαβε η απονομή τιμητικής πλακέτας στον κ.Γιάννη Μασούτη , από τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου  κ.Δημήτρη Σαμαρά, ο οποίος υπογράμμισε την μεγάλη προσφορά του, αποκαλώντας ναυαρχίδα του εμπορικού τομέα της Β.Ελλαδός την εταιρεία Μασούτης A.E., τονίζοντας και την κοινωνική του προσφορά. Ο κ.Γιάννης Μασούτης από μεριάς του ευχαρίστησε και διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία του θα προσπαθήσει στα πλαίσια του σωστού ανταγωνισμού να προσφέρει ότι καλύτερο στην  Ελληνική οικονομία.

Ο Αντιπρόεδρος Β’ του Επιμελητηρίου , κ.Νίκος Νικολαΐδης , με την σειρά του τίμησε τον Πρόεδρο των Γουνοποιών Καστοριάς κ.Γιάννη Κορετζίδη για την μεγάλη προσπάθεια του, ώστε η Ελληνική Γούνα να έχει μεγάλη απήχηση στις αγορές του εξωτερικού και στην ρωσική αγορά .Οι εκδηλώσεις που γίνονται στην Καστόρια συνδράμουν σημαντικά στην οικονομία της χώρας λόγο της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

Αμέσως μετά προβλήθηκε από το Video Wall το μόνιμο εκθετήριο στην Μόσχα , με το οποίο έχει συνεργασία το Επιμελητήριο για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στη Ρωσία. Ακολούθως προβλήθηκε το spot του βασικού χορηγού της εκδήλωσης , Protergia του ομίλου Μυτιληναίου, με τον κο.Μπάμπη Κορτσάρη και κο.Γιάννη Γούμενο να έχουν το δυναμική εκπροσώπηση της Protergia στη Βόρεια Ελλάδα και ακολούθησε η χορωδία του Ρωσικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης της κας. Ζάννα Μπαίκοβα οπού ερμήνευσε 4 παραδοσιακά ρωσικά τραγούδια.

Η βραδιά έκλεισε με το δείπνο , οπού παρευρεθήκαν οι εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών της Βορείου Ελλάδος και όχι μόνο. ( Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσ/νίκης, Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Γιαννιτσών, Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Καβάλας, Royal, Nestos, Ένωση Ημαθίας ,Ένωση Αλμωπίας, Eurofood, Μπάρμπα Στάθης , Olive Grove, Regina, Μαλαματίνα, Porto Carras,Venus, Κρόνος, Eurimac, Μουζενίδης group , Μασούτης Α.Ε. , Energiers , Eurimac , Provil , Begas Agro )

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ,ο Κος Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Πρόεδρος ΒΕΘ) ,ο κος Παναγιώτης Ψωμιάδης (τ.Περιφερειάρχης)  η κα Μαρία Παπαποστόλου, ο κος Ζορπίδης, η κα Μωυσίδου (Golconda Travel),ο κος Χαριστός (Κατασκευές),ο κος Νικολαίδης Νικος (Coffee Life), ο κος Ραφτόπουλος(Ble), ο κος Μενεξόπουλος, ο κος Πρόδρομος Παυλίδης, Τ.Ε.Ι. Λάρισας κ.Παπαχατζής Αλέκος ,ο κος Παλατιανάς Κώστας (Palaplast), η κα.Αίνη Μιχαηλίδου, ο κος Κώστας Μωραΐτης ( Condito) ,ο κος Κορετζίδης Ιωάννης ( Σύνδεσμος  Γουνοποιών Καστοριάς),ο κος Αγιαννίδης (Kricket)  ,ο κος Ζαρζαβατζάκης ( Έλάνη), ο κος Γιαννακόπουλος Δημήτρης (Μύλοι Γρεβενών)  ,ο κος Παπαδόπουλος Μίλτος (Ηλιάτορας)  , η κα Σαπουνάκη Ζωή (Parfait)  ,ο κος Τριανταφύλλου(Βιοζωκάτ)  ,η κα.Ναζίδου Αναστασία και  ο κος Δεργιαβές Νίκος (Εθνική Τράπεζα), ο κος Σαμσούρης Γιώργος (MNF) , ο κος Ραχμάνης Δημήτρης και Μιχάλης, η κα Φιλιππίδου Ηλέκτρα,ο κος Αιγυπτιάδης Απόστολος (ΕΕΔΕ) ,ο κος Κυριακιδης (GlGlobalenergy)  , o κος Σαββίδης, εκπρόσωποι της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, του Α.Π.Θ., του ΠΑ.ΜΑΚ.

Media

Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελληνορωσικών Σχέσεων

Ακολουθήστε μας